Auberginesalade

Een heel Mediterraans gerecht, gemaakt van, bij voorkeur, Siciliaanse aubergines. Die zijn licht-purper van kleur en rond. Maar ook met onze donkere langwerpige aubergines wordt dit recept een feest voor de liefhebbers!

* 2 flinke auberginesAuberginesalade
* 4 tenen knoflook
* Mooie olijfolie
* Peper en zout

Was de aubergines en snij ze in mooie plakken van een dikke centimeter. Leg ze in legen in een schaal met wat zout tussen de lagen. Wrijf ze na ca. 30 minuten droog met keukenpapier.
Maak de knoflooktenen schoon, snij ze doormidden, haal de kern eruit; snij 2 tenen in hele fijne schijfjes.
Giet een flinke scheut olijfolie in een bakpan en laat er eventjes een halve teen knoflook in meebakken. Haal de teen eruit en leg een laag aubergineschijven in de pan. Strooi er wat versgemalen peper over, zout hoeft niet meer natuurlijk! Bak ze lichtbruin aan beide kanten, haal ze eruit en leg ze eventjes op een laagjes keukenpapier zodat het meeste vet daar intrekt. Leg ze nu in een mooie schaal schuine tegen elkaar aan en snipper steeds tussen elke 3e plak enkele snippers knoflook.
Herhaal dit bakproces steeds tot alle plakjes gebakken zijn en je schaal mooi vol ligt met de aubergineplakjes. Laat alles enkele uren op elkaar intrekken door een plastic folie over de schaal te trekken. Zet hem koel weg.
Heerlijk bijvoorbeeld als voorgerecht of bij een BBQ.

Buon appetito!

Dit recept is 3248 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.