Kip met groentecurry

Kip met rijst, altijd lekker, maar in dit gerecht wordt de kip vergezeld van een hele berg heerlijke groenten! Lekker en gezond, het recept is voor 2 personen.

* 1 dubbele kipfilet, niet te groot, in blokjes
* Klein blikjes ananas, in stukjes
* 1 puntpaprika, in dunne ringen, of halve ringen
* Flinke handvol peultjes of sugarsnaps
* 4 lente-uitjes, schuin in ringetjes gesneden
* 2 eetlepel ver gesneden of geraspte gember
* 3 tenen knoflook in hele kleine blokjes
* 1 rode peper ook in hele kleine blokjes
* 1 eetlepel kerriepoeder
* 1 theelepeltje rode currypaste
* 250 cc kokosmelk
* 2-3 eetlepels wok olie
* Witte rijst, bijvoorbeeld Basmati

Zet eerst de rijst op volgens recept, zodat die straks klaar is als je de rest hebt gebakken. Meng nu de kipblokjes met de gember, rode peper, kerrie, de rode currypaste en knoflook en zet dit mengsel enkele minuten weg om te marineren. Giet hierna enkele eetlepels wok olie in je wok en bak hierin de kipblokjes in 5 minuutjes mooi gaar. Nu de kokosmelk erbij verhitten en 2 minuten laten meebakken. Doe er daarna de peultjes en paprika bij en bak ze ook weer enkele minuten mee. Tenslotte de lente-uiringetjes en de ananas om alle smaken te voltooien.
Als dit alles lekker warm en smeuïg is, dan schep je wat rijst op de borden en je legt er een lekkere portie kip met groente curry naast.
Smakelijk eten!

Dit recept is 50 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.