Knoflooksoep van Tjalling

Mmmm wat een superlekkere soep, wat een volle smaken, fluweelzacht, echt een soep voor bij Kerst of een mooi diner in een verfijnd soepkommetje of een feestelijk glaasje.

* 3 bollen knoflook
* 3 uien, fijn gesnipperd
* 30 gram boter
* 3 laurierblaadjes
* 1 mespuntje gemalen kruidnagel of 3 kruidnageltjes
* 3 eetlepels bloem met een klein bergje
* 250 ml slagroom
* 1,5 kippenbouillonblokje
* Bieslook

Pof je knoflookbollen op 160 graden ca 50 minuten. Laat ze wat afkoelen en snij ze overdwars middendoor. Nu kun je de bovenste helft gewoon plat dubbel drukken in een schaaltje, dan komt de knoflookpasta eruit. Ik heb met een klein lepeltje de inhoud van de onderste helft eruit gelepeld. Snipper de uien en fruit ze aan in de gesmolten boter, daarna bloem toevoegen en garen. Gepofte knoflookpasta toevoegen.
1 liter water met bouillonblokje toevoegen met het laurierblaadje en de kruiden, maak er een mooie homogene massa van.
Tot aan dit punt kun je een dag van te voren al doen als je wilt, het vervolg de dag erop:

Voeg nu de room toe en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Laurierblaadjes en eventuele kruidnageltjes verwijderen en nu alles blenderen met de staafmixer. Als de soep nog niet mooi genoeg is dan kun je hem ook nog zeven.
Serveren met snippertjes bieslook.

Dit recept is 70 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.