Kipfilet met tomaat

Kipfilet wordt heel veel gegeten en niet altijd is het een smakelijke hap omdat het snel droog en taai wordt bij het bakken. Maar….dit recept waarvoor ik werd geïnspireerd door Felix maakt van dat droge stukje kipfilet een zacht en smeuïg stukje vlees! Het is heel gemakkelijk te maken en als je geen oven hebt, zet dan in plaats van het in de oven te schuiven gewoon een deksel op je pan.

* 4 enkele kipfiletsKipfilet-met-tomaatjes
* 3 tenen knoflook
* 6 grote tomaten, bijvoorbeeld trostomaten
* Handvol vers gehakte peterselie
* 1 eetlepel gedroogde Italiaanse gemengde kruiden
* Braad- en Grillkruiden (te koop bij een goede slager)
* 2 bollen mozzarella
* Scheut olijfolie
* Scheut vloeibare bakboter
* Peper en zout

Snij de kipfilets over de lengte schuin door en maak er kerven in met een scherp mes. Strooi er de braad- en grillkruiden over en wrijf die goed in de kerven. Snij de tomaten in blokjes. Sap en pitjes mogen erbij.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Maak de tenen knoflook schoon, halveer ze over de lengte en haal de kern eruit. Plet de helften met een plat mes zodat de sappen er goed uitkomen. Verhit de olie en bakboter en bak hierin de kipfilets mooi bruin, bak er tegelijkertijd de knoflook bij tot deze goudbruin zijn. Haal nu de tenen knoflook eruit. Leg de tomatenblokjes bij de kip, wat peper en zout erover en de Italiaanse kruiden en laat dit ca 10 minuutjes pruttelen.
Verdeel nu de filets in een ovenschaal en giet er de tomaat overheen. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel ze over de tomaten. Giet er wat olijfolie over en nog wat Italiaanse kruiden. Zet de schaal ca 15-20 minuten in de oven en dan….smullen maar van die heerlijke zachte kip!
Lekker met rijst en een groene- of tomatensalade.

Dit recept is 5632 keer bekeken

2 thoughts on “Kipfilet met tomaat

  1. Eigenlijk hadden we kipfilet al enige tijd geleden afgeschaft. Smakeloos, droog en taai. Toch dit recept maar eens gemaakt en eerlijk gezegd, alles smaakte goed behalve de kipfilet, die was nog steeds smakeloos, droog en taai. De volgende keer ga ik dit recept gewoon maken met kippendijen. Weet zeker dat het dan 100% wordt.

  2. Heerlijk gegeten. Kip was lekker mals. Kwestie van beginnen te bakken in hete olie zodat de kip dichtschroeid en de sappen bewaard blijven.

Laat een antwoord achter aan Toin Diks Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.