Pesto amandel

Deze salsa kun je gebruiken om je pasta lekker te maken, maar ook bij een lapje of worstje van de BBQ! Een likje over het brood of een toefje in je (tomaten)soep? Alles is mogelijk met deze saus.
Voor een schaaltje vol heb je het volgende nodig:

* 50 gram blanke amandelen Pesto-amandel
* 50 gram verse basilicumblaadjes
* 40 gram Parmezaanse kaas
* 2 tenen knoflook
* Versgemalen zout en zwarte peper
* Mooie olijfolie

Cutter de amandelen en de kaas fijn, hoe fijner , hoe fijner je saus, dus hou je van stukjes, maal dan wat korter. Halveer de tenen knoflook, haal de kern eruit en plet de helften. Snij of hak ze heel fijn. Doe alles in de cutter of blender, voeg peper en zout erbij en de blaadjes basilicum en giet er een flinke scheut olijfolie bij.
Start de blender en kijk hoeveel meer olie erbij moet om een smeuïge saus te krijgen.
Je kunt de saus gerust 10 dagen in de koelkast bewaren, want er komt een laagje olie bovendrijven.
Als dat laagje niet genoeg is, voeg er dan wat olie bij.

Dit recept is 5771 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.