Kiphachee

De een noemt het goulash, ik noem het hachee. In ieder geval was mijn enorme schaal na het eten helemaal leeg en dat zegt me genoeg. Heerlijk kipgerecht voor tenminste 3 hongerige personen!

Voor de gebakken champignons:
*
1 flinke sjalot, in snippersKiphachee
* Een teen knoflook, kern eruit, fijngesnipperd
* Olijfolie om in te bakken
* Flinke hand gehakte peterselie, liefst platte
* Een glas droge witte wijn
* Peper en zout

Voor de hachee:
*
Flinke dubbele kipfilet
* Flinke ui, grof gesnipperd
* Rode paprika, in niet al te grote stukjes
* Gele paprika, in niet al te grote stukjes
* Klein blikje tomatenpuree
* Flinke hand gehakte peterselie, liefst platte
* Schepje kruidenpoeder
* Peper en zout

Maak eerst de champignons klaar. Bak de sjalot en knoflook goudgeel in wat olie, zorg ervoor dat de knoflook niet verbrand! Voeg nu de champignonschijfjes hierbij en gaar ze even op hoog vuur. Wat zout en peper erbij en dan afblussen met de wijn. Tenslotte de peterselie toevoegen en enkele minuutjes lekker laten garen.
Snij de kipfilets in blokjes (zeg maar 2 x 2 cm). Bak in een ruime koekenpan eerst de ui met de knoflook in de olie en bak dan de kipblokjes erbij en de tomatenpuree met wat zout en peper om het allemaal op smaak te brengen. Als de kip gaar is de paprika en peterselie toevoegen. Als alles gaar is mogen de heerlijk bereide champignons er ook in. Giet nu een flinke kop water erbij en wat kruidenpoeder. Is de hachee te dun, dan mag je hem wat binden met Honig Allesbinder of met maïzena.

Ik serveer hierbij rijst en tomatensalade (recept kun je vinden onder het kopje “salades”).

Dit recept is 5673 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.