Konijn in Kriek

Lekker recept voor 2 personen, voor wie van wild konijn houdt, gebraden in Kriek Lambiek bier.

* 1 wild konijn
* 1 fles Kriek Lambiek bierKonijn-in-Kriek
* Klont boter en wat olie
* Bloem
* Flinke sjalot
* Wat laurierblaadjes
* Roosmarijn
* Soeplepel suiker
* Wat schijfjes citroen
* Paar witte peperkorrels
* Peper en zout uit de molen

Sjalot in grove stukken; het konijn verdelen in twee achterbouten, twee voorpoten, een borststuk met de twee filetjes eraan en het borstkasgedeelte; konijnstukken goed drogen, inwrijven met peper en zout en overstrooien met gezeefde bloem.

Bruin de konijnenstukken in de hete olie/boter. Voeg dan toe de sjalot en de kruiden, vervolgens de suiker, wat citroenschijfjes en de peperkorrels. Als alles goed is aangezet, afblussen met bier. Laat alles een uur zacht sudderen.
Haal de stukken uit de pan halen, de saus zeven en indien nodig, wat inkoken.

Serveertips: Zalig met spruitjes, nog lekkerder met roergebakken rood- of witlof, wat lekkere aardappelen en eventueel oma’s stoofpeertjes.

Dit recept is 2285 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.