Konijn Smulmama

Niks marineren, niks toestanden, gewoon heerlijk eerlijk konijn met een
verrukkelijke smaak, mmmmmmmm, slowfood op zijn best!

* 4 bouten van het konijn
* Scheut olijfolie Konijn-Smulmama
* Scheut bak en braadolie
* Bloem
* Flinke rode ui, gesnipperd
* 2 knoflooktenen, geplet, kern eruit, heel fijn gesnipperd
* Halve fles Lambrusco (rode zoete mousserende Italiaanse wijn, niet duur!)
* Scheut water
* 1 eetlepel kruidenbouillonpoeder of 2/3 bouillonblok
* 4 kruidnageltjes
* 2 laurierbladeren
* 5 jeneverbessen
* 1 flinke eetlepel cranberrygelei of jam
* Peper en zout van de molen
* Bindmiddel

In een braadpan flink wat olijfolie verhitten met een scheut bak en braadolie, bijvoorbeeld Becel Bak en Braad. Droog de bouten en bestrooi ze met peper en zout. Rol ze door de bloem, klop overtollig bloem eraf. Laat ze lekker bruineren in de pan op hoog vuur.
Pel de rode ui, snij er snippers van en voeg ze bij de bouten. Ook de knoflook erbij doen. Na ca 10 – 15 minuten, als de bouten een mooi bruin kleurtje hebben, blussen met een halve fles Lambrusco. Laat die ca 10 minuten flink inkoken. Voeg er nu een flinke scheut water bij, zodat de bouten zeker voor 2/3 onderstaan. Bouillonpoeder, laurier, jeneverbessen en kruidnagel toevoegen, als alles goed kookt op een laag pitje zetten.|
Laat dit alles onder af en toe omkeren één uur pruttelen met het deksel op de pan. Als het goed is heb je nu vlees dat bijna van het bot afvalt en een prachtige donkere kruidige en heerlijk ruikende jus. Zeef de saus en doe ongeveer de helft ervan in een andere pan.Voeg er de cranberrygelei of jam bij. De saus kun je met het deksel van de pan enige tijd in laten koken zodat hij mooi dik wordt of binden met bijvoorbeeld maizena of wat Allesbinder van Honig.
Heerlijk met een warme pasta of aardappeltjes en koude heerlijke sperziebonen ( zie mijn recept onder het hoofdstukje “Groenten”: Sperzieboontjes van Antine) of warme knapperige spruitjes of rode kool.
Smakelijk eten!

Dit recept is 6820 keer bekeken

1 thoughts on “Konijn Smulmama

  1. Wij aten eigenlijk nooit konijn, veel te knuffelige beestjes om op te eten toch? Dat is sinds een tijdje over, maar veel ervaring met het zelf maken van konijn hebben we niet.
    Maar goed, Lidl had konijnenbout in de aanbieding en dus dit recept exact en naar de letter uitgevoerd (inclusief de sperzieboontjes van Antine). In een woord geweldig!
    Inmiddels liggen er 6 konijnebouten in de vriezer 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.