Lamskoteletjes van de grill

Het zijn maar kleine hapjes, die je van zo’n lamskoteletje eet, maar laat die dan ook maar eens superlekker smaken! Marineren dus van te voren en dan op de grill, om je vingers bij af te likken!

* Per persoon 3-4 lamskoteletjes, ligt aan het formaatLamskoteletjes
* 150 gram fêta
* 6 eetlepels honing

Voor de marinade (met dank aan Sascha!):
* 8 eetlepels olijfolie
* 2 tenen knoflook, fijn geplet en grof gesneden
* Sap van halve citroen
* Eetlepel oregano
* Peper en zout

Meng de marinade in een schaal.
Doop elk koteletje in de marinade en leg het in een schaal, dek de schaal af en zet hem, liefst een hele nacht maar zeker enkele uren in de koeling. Haal de koteletjes ruim voor het grillen weer uit de koeling.
Maak grill of grillpan goed heet en grill de koteletjes, verlost van stukjes knoflook, om en om heel snel tot ze een mooi bruin grillpatroontje op hun ruggetjes hebben staan, dat is echt snel dus! Lamskoteletjes mogen niet te gaar zijn, eerder rosé van binnen, ze garen ook altijd nog eventjes na.
Leg ze op een berg op een schaal, kruimel er flink wat grove stukken fêta overheen en giet er dan de honing over.Lamskoteletjes2
Mmm, dat wordt smullen, ik heb ze op de tweede foto gegarneerd met vijgen en gerookte Italiaanse ham.

Dit recept is 1909 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.