Crème van peterselie

We kregen een groenkleurig sausje over onze kalfsschnitzels bij dat leuke Italiaanse restaurant aan het Lago. Op mijn vraag hoe de kok het had gemaakt antwoordde de baas, zelf ook kok, nou gewoon peterselie en dat is het dan.
Ja, daar kun je wat mee, dus ik de volgende dag mijn keuken in om het na te bouwen, jullie kennen dat wel. En dit is wat er uit kwam, een crème van peterselie en ik heb het gegeven bij gegrilde lamskoteletjes.

* Bos platte peterselie, alleen de kale stelen eraf Creme-van-peterseliehalen en wegdoen
* Handje verse basilicum
* Handje verse salieblaadjes, ca. 10-12
* Scheut olijfolie, ca. 3 eetlepels
* Flinke scheut room, dat mag slagroom zijn, ik heb Room Culinair gebruikt
* 2 eetlepels bouillon of water
* 1,5 eetlepel citroensap
* Peper en zout

Doe alles in de keukenmixer en meng het helemaal fijn. Proef of de crème op smaak is en giet hem in een schaaltje. Dek het af en zet het enkele uurtjes in de koeling.

Dit recept is 3593 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.