Lekkere jus

Hoe krijg je nu een lekkere jus? Dat valt niet altijd mee, want je bakt niet iedere dag biefstuk waar je de heerlijkste jus mee maakt. Maar bijvoorbeeld met speklappen, gehaktballen of kipfilets, echt niet zo lekker die jus.
Ik heb er een truckje voor gevonden, lees maar!Lekkere-jus1

* Scheutje olie en scheutje vloeibaar vet, zoals bijvoorbeeld Becel vloeibaar
* Indasia Grull, bak- en braadkruiden (zie foto), verkrijgbaar bij de echte slager
* Maggi juspoeder|
* Water
* Honig Allesbinder of maisena

Je ziet het, een allegaartje van potjes en doosjes, maar het resultaat is een lekkere volle bruine jus!
In pan olie en (bijvoorbeeld) Becel Vloeibaar verhitten. Vlees of kip (bijvoorbeeld heerlijke speklappen) bestrooien met slagerskruiden en daarna bakken in de pan. Als het gaar is uit de pan halen.Lekkere-jus2
Scheutje water in de pan om het vet wat te lengen. Aan de kook brengen! Wat juspoeder erbij doen, dan wordt het een mooie bruine jus, niet te veel, de smaak mag niet gaan overheersen! Op hoog vuur nu voorzichtig wat Allesbinder in de pan strooien terwijl je de jus stevig roert. Nu bindt de jus mooi. Direct opdienen in juskom.
Smakelijk eten!

Dit recept is 7334 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.