Tonijnsteak met warme aardappelsalade

Naar een idee van Jamie heb ik hier voor jullie dit overheerlijke en snel klaar te maken recept van tonijn. In plaats van blauwvintonijn is de alternatieve keuze geelvintonijn geworden. Het vlees van de geelvintonijn is rood en mals van vlees zoals de blauwvintonijn dat ook heeft.
Geelvintonijn wordt niet met uitsterven bedreigd en hij heeft een lekkere smaak waardoor hij grote aantrekkingskracht heeft op de markt.
Het geheim van dit recept zit in de warme aardappelsalade! Gebruik niet té veel zout!

* 1 kilo nieuwe krielaardappelen of hele kleine in de schilTonijnsteak-met-warme-aardappelsalade1
* Mooie olijfolie
* ½ rode ui, in hele fijne snippertjes
* handje kappertjes
* Het sap van halve citroen
* P/Z
* 1 steel bleekselderij, niet de allerbuitense, in hele fijne stukjes
* 4 tonijnsteaks van ruim 100 gram, zorg dat ze minstens 2 cm dik zijn!
* Bosje basilicum

Leg de tonijn ruim voor het grillen op kamertemperatuur. Was de aardappeltjes en kook ze in de schil, het ligt aan de maat hoelang, maar maximaal 20 minuten. Maak van de basilicum een pasta, dat kan het beste met een vijzel. Voeg er wat citroensap bij.

Snij de afgegoten aardappeltjes nog warm middendoor. Leg ze in een mooie ruime schaal en sprenkel er 4 eetl olijfolie overheen. Dan wat versgemalen peper en een ietsiepietsie zout. De kappetjes erin en de ui en selderij. De halve citroen erboven uitknijpen en dan alles goed mengen.

Laat intussen de grillpan heet worden. Bestrooi de tonijnsteaks met een beetje peper en zout en wrijf ze in met olijfolie. Leg ze om en om een minuut per kant op de hete grill. Ze blijven dan rosé van binnen wat de smaakt alleen maar beter maakt !!!Tonijnsteak-met-warme-aardappelsalade2
Verdeel de aardappelstukjes met aanhangende groenten over de borden en leg de steaks op de warme aardappelsalade; trek de steaks iets open en giet daarover wat van die heerlijke basilicumdressing. Ik heb hierbij nog wat kerstomaatjes en een paar schepjes koele maiskorrels gelegd.
Smakelijk eten!

 

Dit recept is 4090 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.