Dit Italiaanse drankje was tot voor een aantal jaren helemaal nog niet bekend in Nederland. Nu weet iedereen wat er bedoeld wordt met dit drankje. Een zoete likeur die je drinkt na de maaltijd, ijskoud en waarin je de zon proeft van gerijpte citroenen uit het zuiden van Italië. Zover hoef je niet meer te gaan, haal gewoon die heerlijke zongerijpte citroenen bij je groenteman, liefst natuurlijk wél die uit zuid-Italië en maak je eigen limoncino! Soms wordt het ook wel limoncello genoemd.
Trouwens….Als je de citroenen vervangt door sinaasappels maak je je eigen Arancino, en die smaakt zéker zo lekker!!!
* 5 onbespoten citroenen
* 1 liter alcohol (90-95%)
* 1 liter water
* 800 gram suiker
Zorg voor een fles of jerrycan van 2,5 liter die je kunt afsluiten. Haal met een citroenschraper het geel van de citroenen en mix dit door de alcohol. Zet dit 5 dagen afgesloten weg op een koele plaats in de grote bewaarfles om te gisten (fermenteren). Na 5 dagen mix je de suiker net zolang door het water totdat alle suiker is opgelost. Meng dit door de alcohol en zet alles wéér 5 dagen weg. Hierna filter je de drank heel goed en schenk hem in afsluitbare flessen.
Serveer de limoncino ijskoud!
Mam, neem je weer een voorraadje mee naar huis? Mijn koor heeft gisteren 2 flessen leeggedronken!
Wat zullen die gezongen hebben!