Babi pangang

Gemarineerd varkensvlees, lekker in de wok met rijst, sla en een sausje. Het klinkt zo erg simpel, maar het smaakt verrukkelijk!
Overigens, in de rubriek Sauzen vind je een babi pangang saus, die werkelijk zalig is, meer werk, maar goed, nu kun je kiezen, de saus van dit recept is ook heerlijk en zeker gemakkelijker om te maken.

* 800 gram mager varkensvlees in niet te dunne reepjes, je kunt daar het beste procureur of magere hamlappen voor kopen en die zelf in repen snijden.

Voor de marinade:Babi-pangang
* Driekwart kopje ketjap
* 2 teentjes knoflook in stukjes
* 1 eetl. citroensap
* Peper en zout
* Flinke theel. djahé
* Scheutje olie.

Voor de saus:
* Wat olie
* 2 tot 3 dl. bouillon
* Een ui (niet te groot)
* Teentje knoflook fijngesneden
* Klein blikje tomatenpuree
* Theel. suiker
* Peper en zout
* Bindmiddel;

Verder:
* Rijst
* Gemengde sla met een dressing naar je eigen smaak
* Atjar tjampoer

Hulpmiddelen: Wok

Meng alle ingredienten voor de marinade en leg hierin de reepjes vlees. Doe dit enkele uren voordat je gaat bakken.

Bereidingswijze: Maak eerst de saus klaar. Fruit hiertoe het uitje en de knoflook in olie; voeg de bouillon toe en meng daardoor alle andere ingrëdienten. Binden met allesbinder. Prepareer de rijst zo dat deze klaar is als je het vlees gebakken hebt! Maak de sla aan. Olie in de wok goed heet! Hierin de reepjes vlees snel gaarbakken, is binnen enkele minuten gebeurd, omdat het vlees gemarineerd is. Het moet wel goed gaar zijn, maar niet verder dan dat, want dan wordt het droog! Doe het wel in twee porties, anders wordt het veel te druk in de wok!
Erg lekker is het om deze reepjes nog enkele minuten onder een hete gril te leggen, dan krijgen ze een lekker krokant korstje!

Verdeel op elk bord twee eetlepels atjar tjampoer en leg daarop wat vleesstukjes. Rijst erbij leggen en dan wat saus draperen, half over het vlees en half over de rijst. Sla erbij voor de frissigheid. Smakelijk eten, en ik voorspel je….dat zal wel lukken!

Dit recept is 7686 keer bekeken

6 thoughts on “Babi pangang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.