Makreelravioli in rucolasoep

Dit voorgerecht is niet alleen heel erg lekker, maar ook een plaatje op je
tafel.
Het is wel wat werk, maar veel van de werkzaamheden kun je
vooraf doen, zodat je bij het klaarmaken tijdens het diner niet al te veel tijd
meer kwijt bent en je weer snel terug kunt naar de tafel met je gasten.

* 200 gram bloem type 00Makreelravioli-in-rucolasoep
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 eieren
* 1 eidooier
* 100 gram makreelvlees (mag ook uit blik)
* 50 gram ricotta
* 1 eetlepel citroensap
* 2 tenen knoflook, kern eruit
* 1 ui
* 300 gram rucola, gewassen en gedroogd
* ¾ liter water
* 2 blokjes groentebouillon
* p/z

Maak van de bloem een bergje op je werkblad, maak er een kuiltje in en giet hierin 2 eieren en een snufje zout. Meng nu van binnenuit de eieren met de pasta, kneed het deeg zo’n 10 minuutjes en maak er dan een mooie bal van. Leg dit deeg in een plastic zakje minstens een uur in de koelkast om te rusten.

Meng het makreelvlees met de ricotta en de eidooier. Breng het op smaak met het citroensap en wat peper en zout.

Voor de soep snipper je de ui en knoflook. Fruit dit in wat olie goudgeel. Doe de ricotta erbij en laat die al roerend enkele minuten slinken. Giet het water erbij en de bouillonblokjes. Als alles goed is gemengd, pureer je de soep in de blender. Breng de soep eventueel verder op smaak met wat peper en zout en houd hem warm.

Kneed het pastadeeg even goed door en maak er met een pastamachine mooie brede lange bladen deeg van. Zorg dat het deeg mooi dun is maar niet té dun. Leg wat van de makreelvulling op het deeg, maak de rand nat met wat water en steek de ravioli uit met een grote ronde steker. Maak nog zo’n rondje en leg dat op het deegrondje met de vulling. Druk de randjes goed op elkaar. Maak er voor elk bord één. Zorg dat je de ravioli bewaard in voldoende bloem, zodat het deeg niet vastplakt aan de onderkant.

Kook vlak voor het opdienen de ravioli al dente in kokend water met wat zout, ongeveer 3 minuten, proef. Dien de soep op met een raviolo in het midden met daarover nog een scheutje mooie olijfolie.

Buon appetito!

Dit recept is 1437 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.