Minestrone

Een echte aanrader! Beschouw dit recept als basis, maar denk dat je eigenlijk elke seizoengroente kunt gebruiken in deze soep. Dat maakt het ook steeds weer verrassend van smaak! Dit recept is voldoende voor een flinke pan soep.

* stuk spekzwoerdMinestrone2
* 3 aardappelen
* 1 ui
* 2 wortels
* 2 stengels bleekselderie
* Enkele bladeren groene kool
* 1 courgette
* 150 gr geweekte witte, bruine en/of rode of gevlekte bonen
* 200 gram sperzieboontjes
* 1 bosje peterselie
* 2 tomaten
* 1 teen knoflook
* Olijfolie, extra vergine
* Zout
* ± 2 liter groentebouillon
* Zout en versgemalen zwarte peper
* Handvol blaadjes verse basilicum
* Verse tijm
* 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
* 1 eetl. tomatenpuree

Week de bonen 8 uur (1 nacht) in ruim water. Giet het weekwater af, spoel de bonen en kook ze in ruim water in ± 1,5 uur gaar. Snipper de ui grof. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Snij de wortel in stukjes. Verwijder de harde draden van de bleekselderie en snij de stengels in stukjes. Haal enkele bladeren van de groene of savoyekool en snij de kool in reepjes. Hak het peterselieblad fijn en snij de courgette in blokjes. Snij de tomaten in stukjes. Haal de kern uit de knoflooktenen en hak ze fijn. Snij het spekzwoerd in stukken. Verhit de olijfolie in de soeppan en bak het spekzwoerd uit, voeg de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook toe en bak mee tot de ui glazig is. Voeg de aardappel, de bleekselderie, de wortel, de bonen en het takje tijm toe en bak even mee. Maak op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg zo nodig wat bouillon toe, doe het deksel op de pan en stoof de groenten in 30 tot 45 minuten gaar. Roer regelmatig om. Voeg de rest van de bouillon, de rijst, de stukjes tomaat, 2 el fijngehakt peterselieblad en het klein gesneden basilicumblad toe. Maak de soep zo nodig nog op smaak met zout en versgemalen peper en laat de soep nog 30-60 minuten zachtjes trekken. Verwijder het takje tijm. Voeg nog wat water of bouillon toe als de soep wat te dik is geworden. Dien op in grote soepkom en bestrooi de soep met parmezaanse kaas. Giet er ook nog wat heerlijke mooie olijfolie overheen!

Buon appetito! En……de volgende dag smaakt deze soep nog veel lekkerder!!

Dit recept is 1353 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.