Mayonaise Europa

Even snel mayonaise maken, het moet kunnen. In mijn favoriete restaurant in Italië krijgen we bij onze super zalige dunne krokant gebakken frietjes (proeven jullie ze al?) een heerlijke verse zelfgemaakte mayonaise.
Hier is het recept van de chef.

3 eieren Mayo-Lago
* 1 eetlepel mosterd, bijvoorbeeld Dijon
* ½ eetlepel witte wijnazijn
* Zonnebloemolie (of arachideolie of een andere lekkere olie)
* 2 snufjes zout
* 3 eetlepels citroensap
* Staafmixer
* Ruime mengbeker

Breek de eieren in zijn geheel in de beker en voeg er de mosterd en witte wijn bij. Terwijl je nu de staafmixer op en neer beweegt terwijl hij mixed, schenk je druppelsgewijs de olie erbij net zolang tot de emulsie wat dikker wordt, dat duurt enkele minuten. Giet de olie dan met een iets dikker straaltje erbij nog een minuut. Nu het zout en de citroensap erbij voegen en doormixen terwijl je de olie er nu met een normale straal bij laten lopen.
Je ziet zelf wel wanneer je mayonaise dik genoeg is.

Succes en smakelijk!

Dit recept is 4021 keer bekeken

2 thoughts on “Mayonaise Europa

  1. Hallo,

    Mayonaise maken kan nog sneller!

    250 ml olie naar keuze
    een rauw ei (geheel met eiwit!)
    2 theelepels Dijon mosterd
    2 eetlepels witte wijnazijn
    peper, zout en suiker naar smaak.
    Alles bij elkaar in een hoge kom, staafmixer erin, zoom, zoom en klaar!!
    NOTA BENE! Alles moet wel op kamertemperatuur zijn anders mislukt het!!
    Groet,

    Tjerk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.