Pasta MareMonti

Vandaag ben ik geïnspireerd door het zeer populaire kookprogramma Masterchef Holland.
Deze week koken met inktvis, een van de heerlijkste smaken in de keuken!
Wat heerlijk, de zee en de bergen op je bordje! In Italië krijg je bij dit gerecht een pasta met vis en champignons. Daar zitten natuurlijk per chef enorme verschillen in, er zijn diverse soorten champignons (funghi) en er zijn enorm veel soorten vis. Wij aten de pasta ergens met gewone champignons en garnaaltjes. Erg lekker. Ik heb er een draai aan gegeven en de garnaaltjes vervangen door polpo (inktvis).
Je bereidt dit gerecht in 2 fasen: eerst het garen van de vis, dat kun je al eerder doen, dan later het bereiden van de pasta.
Superlekker, wat een smaken!

Voor het bereiden van de vis:
*
1 grote polpo (inktvis) van ca. 1 kilo, schoongemaakt en gewassen
* 1 aardappelPasta-MareMonti
* ½ rode ui
* 2 tenen knoflook
* 1 fles tomatensugo 720 ml
* 1 tablet tuinkruidenbouillon
* Olijfolie
* Peper en zout
Voor het maken van de pasta:
*
Olijfolie
* 500 gram champignons
* 500 gram fusilli of penne
* ½ rode ui
* 2 tenen knoflook
* Handvol fijngehakte peterselie
* Peper en zout

Breng in een grote pan water aan de kook met visbouillonblok en wat zout. Dompel hier de inktvis 3 keer in onder, je ziet hem schrikken. Leg hem er dan in tezamen met een aardappel. Laat alles ca. 30 minuten zacht koken. Als de aardappel gaar is dan is de polpo ook goed om mee verder te gaan. Haal de vis uit het water en laat hem 10 minuten afkoelen. In die tijd fruit je een grof gesneden halve rode ui en de geplette knoflooktenen in wat olie in een wok, voeg de tomatensaus erbij en maak het op smaak met de bouillonblok en wat peper en zout.
Als je de polpo kunt vastpakken, snij dan de armen eraf en de rest wat kleiner. Dompel de vis in de tomatensaus en laat alles zacht stoven op het vuur. Haal na ca. 20 minuten de stukken vis uit de saus en bewaar ze afgedekt in een schaal tot je de pasta gaat koken. Bewaar ook de saus. Was de champignons, snij ze in schijfjes en kook ze enkele minuutjes in water met wat zout.

Bovenstaande kun je allemaal al eerder doen, het klaarmaken van de pasta is dan nog maar een fluitje van een cent.

Kook de pasta al dente in een ruime pan water met zout. Terwijl de pasta heerlijk ligt te pruttelen fruit je in een pan de andere in stukjes gesneden ui met de in stukjes gehakte knoflook in wat olie. Doe er dan de champignonschijfjes bij en de peterselie. Snij de intussen afgekoelde polpo-armen en andere polpo stukken in plakjes van 1-1,5 cm dik en verwarm ze in de pan mee met de champignons en met 3 soeplepels van de tomatensaus waarin de polpo gesmoord is. Even proeven of alles op smaak is. Meng de pasta als hij gaar is door de saus en dan smullen maar! Nog lekkerder is het als je over elk bord wat extra mooie olijfolie giet.

Dit recept is 4377 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.