Mie Oriëntaal met garnaal

Echt waar, er zijn zoveel mogelijkheden om steeds weer een andere smaak te krijgen in je mie gerecht, heel bijzonder! Dit gerecht heeft een Japans tintje, veel garnalen en groenten, zálig!
Het recept is voldoende voor 2 personen!

* 10 grote tijgergarnalen (uit de diepvries)
* 1 bosje groene mini-asperges
* ½ paksoi
* Wat takjes koriander, alleen de blaadjes
* 4 bosuitjes, in schuine ringetjes
* 3 tenen knoflook, fijn gesnipperd
* 1 eetlepel arachideolie
* 1 eetlepel sesamolie
* 2 eetlepels Thaise vissaus
* 2 eetlepels sojasaus
* Sap van ½ citroen
* 200 gram eiermie

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de grote garnalen over de lengte middendoor. Maak een marinade van de vissaus, de sojasaus en citroensap. Doe er ook wat peper en zout doorheen. Marineer hierin kort de garnalen. Was en halveer de asperges en was de paksoistelen en snij ze in drieën.|
In de hete wok nu de arachideolie en sesamolie verhitten. Bak hierin de uitgelekte garnalen ongeveer 2 minuutjes. Schep ze uit de wok en roerbak de asperges, de paksoi en ruim de helft van de bosuiringetjes in het achtergebleven vet van de garnalen, ca 3 minuten. Giet er dan de garnalen met de marinade doorheen. Roer nu de reeds klaarstaande mie erdoor, op hoog vuur, zodat alles goed mengt en heet wordt.
Opdienen op twee warme borden en garneren met wat korianderblaadjes en nog wat bosuiringetjes.
Smakelijk eten!

Dit recept is 47 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.