Pittige tomatensoep met pasta

Deze smakelijke tomatensoep heeft veel vitamientjes in huis én een beetje pit. En met die heerlijke dunne pastasliertjes erin wordt het helemaal een feest!
Dit recept geeft ca 2 liter soep.

* 800 cc tomatensaus oftewel passato
* 1200 cc water
* Olijfolie (ik gebruik de extra vergine)
* 1 rode ui
* 2 wortelen
* 2 stengels bleekselderij
* 1 rode peper
* 6 tenen knoflook
* 100 gram dunne spaghetti
* 2 tabletten kruidenbouillon
* 1 eetlepel aceto balsamico
* 1 theelepel suiker
* 1 eetlepel gedroogde of verse peterselie
* Handvol gesnipperde basilicum
* 100 gram gorgonzola
* Peper en zout naar smaak

Snipper de ui fijn; plet de knoflooktenen, ontvel ze en haal de kern eruit. Snij ze daarna in grove stukken. Met een dunschiller de wortelen en de selderijstelen schillen; snij ze daarna in stukken. Was de rode peper, halveer hem in de lengte en haal de pitjes en zaadlijsten eruit. Snij de peper in stukjes.
Giet een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hierin op gematigd vuur de ui, knoflook en peperstukjes enkele minuten met een klein snufje zout. Nu de wortelen en bleekselderijstukjes erbij en weer enkele minuten zacht laten meebakken.
De passato (tomatensaus) gaat er nu in, spoel de fles(sen) na met helder kraanwater, dat geeft nog eens 800 cc soep. Breng dit aan de kook en laat het 30 minuutjes zacht koken.
Kook de spaghetti gaar in pan water met zout. Breek de spaghetti in korte stukjes. Giet af en bewaar in een schaaltje, het kookwater ook bewaren.
Als de groenten in de soep gaar zijn geworden ga je met de staafmixer de soep fijnmaken. Voeg er eventueel nog 200 tot 400 cc water aan toe, kijk maar hoe de soep eruit ziet, hij maag wel een beetje vol zijn, niet te waterig!
Breng de soep op smaak met de bouillontabletten, de aceto balsamico en suiker, peterselie, peper en zout. Verwarm enkele seconden de sliertjes pasta in het hete kookwater en giet ze weer af.

Opdienen.
Schep wat heerlijke soep in een mooi soepbord, leg er een bergje spaghettisliertjes in, wat basilicumblaadjes en een dotje gorgonzola midden bovenop.
Smakelijk eten!

Dit recept is 1984 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.