Misto di formaggio

Natuurlijk, ik verheug me er altijd op om weer richting Italië te reizen om te genieten van het land met haar mooie landschappen en prachtige cultuur, de mensen en vooral van het eten, de culinaire balans in eenvoudig en lekker eten.
Daarbij springt er voor mij altijd een bordje met heerlijkheden uit en dat is een mix van Italiaanse streekkazen met een kleine hoeveelheid Mostarda.
Mostarda zul je denken, wat is dat?
Mostarda di frutta is een soort Italiaanse chutney waarin gekonfijt fruit in een gekruide, zoete siroop met toevoeging van mosterdpoeder wordt ingemaakt. Het resulteert in een
intense smaak van mosterd met zoete gesuikerde vruchten als tegenhanger. Het is
te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels.
De combinatie van kaas met een klein stukje van deze vruchten, dat is het voor mij!Misto-di-formaggi

Kies enkele soorten kaas uit die je lekker vindt, bijvoorbeeld Toma, Asiago, Parmigiano, Taleggio, een mooie stukje geitenkaas voor de liefhebbers en ga zo maar door. Een mooi stukje Mostarda erbij en smikkelen maar!

 

Dit recept is 3890 keer bekeken

One thought on “Misto di formaggio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.