Vinaigrette met kerrie

Een fantastisch lekkere vinaigrette, heerlijk bij een visgerecht met zalm of garnalen. De vinaigrette kan ruim van te voren worden klaargemaakt en je kunt hem goed enkele dagen bewaren in een afgesloten fles in de koelkast. Dit recept is goed voor ca 2.5 dl.

* 25 ml witte wijnazijn
* 25 ml witte Balsamico azijn
* 200 ml zonnebloemolie
* Halve eetlepel kerriepoeder, bijvoorbeeld van Silvo
* Halve eetlepel gladde mosterd vinaigrette
* Halve eetlepel poedersuiker
* Halve theelepel sambal badjak
* Klein scheutje gembernat
* Klontje boter ( ca. 15 gram )
* Zout

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
Klontje boter in de pan, laat de boter uitbruisen maar zorg ervoor dat het niet bruin wordt! Zet het vuur heel laag en voeg de kerrie toe, roer dit goed door de boter.
Pas op dat de kerrie niet verbrandt!!! Haal de pan van het vuur.
Voeg de sambal en blus af met het gembernat. Weer goed roeren en af laten koelen!

Nu  wijnazijn, Balsamico azijn, poedersuiker en mosterd goed roeren in een andere kom! Giet dit mengsel nu in hoge beker waarin je goed met de staafmixer kunt mixen en doe er ook de afgekoelde kerriemix bij.
Voeg nu al mixend de olie druppelsgewijs toe, zeker in het begin, dit voorkomt dat de saus gaat schiften.
Doe de vinaigrette in een fles die je gesloten kunt bewaren in de koeling.

 

Dit recept is 4125 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.