Oosterse garnalenmie

De combinatie van garnalen en mie is wat mij betreft altijd prijs! In dit gerecht worden de garnalen heerlijk gemarineerd voordat ze door de mie worden gemengd. En voor de bite doe ik er minimais door. Dit gerecht is voor 2 personen!

*  200 gram dunne mie 
* 200 gram grote garnalen, ontpeld en zonder darm
* 2 schijven ananas, liefst vers, in stukjes
* Scheutje olie om in te bakken
* 1 flinke teen knoflook, heel fijn gesnipperd
* 1 eetlepel fijngehakte of geraspte verse gember
* 1 eetlepel zoete sojasaus
* 1 dessertlepel vissaus
* ½ eetlepel tomatenketchup
* ½ theelepel oestersaus
* 1 eetlepel citroensap
* Snufje zout naar smaak
* 10 minimaiskolfjes in stukjes
* 2 sla-uitjes, in ringetjes
* Handje gebakken uitjes

Fruit de knoflook en gember even in de wok in wat olie, voeg er dan de garnalen bij en bak ze rustig tot ze gaar zijn (roze). Nu de ananasstukjes erbij, de sojasaus, vissaus en tomatenketchup, de oestersaus en het citroensap. Kruid het met wat zout en doe er de mais en sla-ui ringetjes door en roer alles in enkele minuutjes even warm.
Bereid intussen de mie in een pan met water volgens de voorschriften op de verpakking. Als de mie naar jouw smaak lekker gaar is, maar niet té, dan afgieten en even enkele keren doorsnijden.
Meng nu de mie door de garnalen. Verdeel de mie over twee borden en garneer met wat gebakken uitjes.
Smakelijk eten!

 

Dit recept is 215 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.