Oosterse groentesoep

Een Oosterse smaak aan je bouillon geven met kruiderijen en specerijen uit de Oosterse keuken, dat geeft een heel andere smaak aan je bordje groentesoep!
Probeer het maar eens, het smaakt echt heerlijk! Dit recept is voor 7 tot 8 personen.

* 1,5 liter tuinkruidenbouillon
* 1 eetlepel sojasaus
* Ca. 4 cm verse gember, in plakjes
* 3 teentjes knoflook, in plakjes
* 2 kruidnageltjes
* 1 steranijs
* 1 kaneelstokje
* 100 gram mihoen
* 2 eetlepels vissaus
* 1 broccoli, roosjes in plakjes
* 125 gram kastanjechampignons, in plakjes
* 1 rode peper, pitjes eruit, in ringetjes
* 1 handje verse koriander, fijngehakt
* 2 lente-uitjes, in ringetjes

Verhit de bouillon in een soeppan en voeg de sojasaus, gember, kruidnageltjes, steranijs, knoflook en het kaneelstokje toe. Laat dit ca. 30 minuten trekken op laag vuur. Kook intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de mihoen in een zeef en spoel af met koud water tot de mihoen helemaal is afgekoeld. Haal de mihoen et je vingers uit elkaar en herhaal dat af en toe, zodat de mihoen niet gaat plakken.
Neem de pan van het vuur en zeef de soep zodat alleen de vloeistof overblijft. Schenk de bouillon terug in de pan en voeg er de vissaus, de champignonplakjes en broccoli bij en laat dit 3 minuten zacht koken. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de mihoen over 4, liefst voorverwarmde, koppen en schep de bouillon met de broccoli en champignons erover. Serveer de soep met wat rode peperringetjes, koriander en bosui.

Dit recept is 723 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.