Frisse zoetzure komkommerstukjes, heerlijk bij Indische gerechten. Minstens enkele uren voor het opdienen marineren.
* 1 komkommer
* 1 sjalot
* 1 kleine rode Spaanse peper
* 5 eetlepels azijn (bijvoorbeeld natuurazijn)
* 4 eetlepels suiker
* een snuf zout
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Was het Spaanse pepertje, halveer deze en verwijder de zaadjes. Snij de helften in kleine, dunne reepjes. Doe in een steelpan de azijn, suiker en een snuf zout. Verwarm het en zorg dat de suiker goed oplost. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Roer er de gesnipperde ui en de reepjes rode peper door.
Was de komkommer en halveer deze overlangs. Verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in dunne plakjes van ongeveer 3 millimeter. Meng alles goed door elkaar. Laat de salade in de koelkast enkele uren afgedekt marineren.