Groenten-roast

En niet zomaar groenten, maar verschillende soorten bieten en andere knolgroenten. Ik wist echt niet dat bieten zó lekker zijn! Heerlijke schotel als winters bijgerecht op tafel.
Hieronder eerst een lange lijst van groenten die je naast de bieten kunt gebruiken en dan hoe je ze zo lekker krijgt in je oven.
Neem ongeveer 200 gram groenten per persoon.

Kijk eens wat een keuzes:
* Bieten: rode, gele, witte, wit met rode lijntjes erin, groene…
* Courgette
* Venkel
* Pastinaak
* Winterwortel
* Zoete aardappel
* Koolrabi
* Knolselderij

Altijd erin:
* Een heerlijke scheut mooie olijfolie
* Peper en zout van de molen
* Enkele tenen knoflook, gepeld en geplet.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de groenten schoon en snij ze in zoveel mogelijk gelijke stukken van ca. 2 x 2 centimeter. Verdeel de stukken in een grote bakplaat bekleed met ovenpapier. Strooi er peper, zout en olijfolie overheen en meng dit goed door de groenten.
Rooster de groenten ca. 45 minuten in de oven, of tot ze beetgaar zijn. Hussel ze halverwege nogmaals goed door elkaar. Zet ze eventueel de laatste 5 minuutjes onder de hete grill voor wat extra kleur.
Dat wordt smullen als ze in een prachtige schaal worden opgediend, echt superlekker!

Dit recept is 1789 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.