Pad Thai

Een heerlijke keuken, de Thaise keuken! Ik volg bij Monique van Kookstudio Het Moment hele leuke workshops. Een daarvan ging over de Thaise keuken, nou, heerlijk! Hier een van die gerechten, Pad Thai. Het wordt in Thailand heel veel gegeten, erg populair dus en dat kan ik begrijpen! Je kunt Pad Thai laten vergezellen van heerlijke garnalen (recept Rode curry met garnalen) of gegrilde biefstukreepjes.
Dit recept is goed voor 3 personen.

* 250 gram mihoenPad-Thai
* 3 limoenen
* 4 eetlepels olie
* 3 rode uien, in dunne ringen
* 4 tenen knoflook, fijngesneden
* 3 eieren, losgeklopt
* 1½ eetlepels suiker
* 5 eetlepels Thaise vissaus
* 4 lente-ui, in schuine ringetjes
* 250 gram taugé

Kijk op de verpakking van de Mihoen en bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Mijn ervaring is kokend water in een pan, de mihoen erin roeren, ca. 3 minuten onder af en toe roeren in het hete water laten garen. Even proeven of hij al dente is. In vergiet , even koud water eroverheen. Even grof 2 keer met het mes erdoor om de slierten iets in te korten. Laten staan tot verder gebruik.
Pers 1 limoen uit en halveer de andere 2. Verhit dan wat olie in de wok en bak hierin de rode uienringen en knoflook ongeveer 1-2 minuten. Neem ze uit de wok. Schenk nu het ei in de wok, breng dit op smaak met peper en zout en roerbak het ei gaar in 1-2 minuutjes. Voeg de mihoen toe en schep alles goed dooreen. Breng de mihoen op smaak met het limoensap, de suiker en vissaus. Roerbak nog 2 minuten.
Doe nu de rode ui en knoflook weer erbij in de wok en ook de lente-ui en taugé. Schep alles goed om en schep op. Serveer het met een halve limoen.

Dit recept is 3167 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.