Pappardelle met gemengde paddestoelen

Heerlijk voorgerechtrecept met pappardelle, dat is brede lintpasta. Pasta en champignons doen het altijd goed samen en in dit recept worden die smaken nog eens extra versterkt!

* 500 gram verschillende paddestoelen, bijvoorbeeld kastanje- of grotchampignons, shii-take, eekhoorntjesbrood of gewone witte champignons
* 4 eetl. olijfoliePappardelle-met-gemengde-paddestoelen
* 1 sjalot, fijngesnipperd
* 1 flinke teen knoflook, kern eruit, heel fijngehakt
* Zout en peper
* Een kneep van een halve citroen
* 250 gram gedroogde pappardelle of nog beter: een pak verse lasagnevellen, die oprollen en er brede verse pappardellelinten van snijden!
* Handvol parmezaanse kaas
* Handje vers gesneden peterselie
* 25 gram boter

Borstel de paddestoelen goed schoon. Snij de paddestoelen in plakjes en scheur de cantharellen in stukken. Giet de olijfolie in een hete koekenpan en fruit hierin eerst de sjalot en knoflook net gaar. Gooi dan de paddestoelen erbij en bak ze snel op iets hoger vuur. Let erop dat de sjalot en knoflook niet verbranden!  Hussel ze een paar keer om .
Na een paar minuutjes wat zout erbij om de smaken op te halen.
Voeg er driekwart van de peterselie bij en bewaar de rest als garnering bij het opdienen. Laat ze nog 4-5 minuutjes zacht bakken, roer af en toe erdoorheen. Je ziet zelf het beste als je paddestoelen goed zijn, ze hoeven ook niet te slap te worden.
Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe, breng alles nog op smaak met zout en peper en meng het goed door. Kook intussen de pasta in ruim kokend water met wat zout erin al dente. Hussel de pasta, de paddestoelen, de helft van de de Parmezaanse kaas en de boter luchtig door elkaar.

Serveertips: Leg op elk bord een mooi bergje van deze zalige pasta en strooi er vlak voor het opdienen nog wat peterselie en kaas over en een scheutje olijfolie.
Buon appetito!

Dit recept is 4762 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.