Pappardelle met schelpdieren

Er zijn ongelofelijk veel recepten van pasta met schelpdieren en geloof me, ze zijn altijd heel erg lekker. Ik heb hier voor jullie een variatie die echt superlekker is, iets anders dan normaal, niet moeilijk te maken, dus wat let jullie….. Ik hoop wel dat je aan deze schelpdieren kunt komen want ze zijn echt de moeite waard.
Dit recept is voor twee personen.

*  250 gram verse lasagnevellen, vlak voor het koken in brede linten gesneden (pappardelle)
*  1000 gram mix van drie soorten schelpdieren, ik heb hier gebruikt: mosselen, gewone venusschelpen en bruine venusschelpen, achtereenvolgens in het Italiaans: cozze, vongole en fazolari
*  1 sjalot, fijngesnipperdPappardelle-met-schelpdieren
*  1 teen knoflook, kern eruit, in hele fijne snippertjes
*  1 theelepel tomatenpuree
*  2 eetlepels rode Martini
*  Scheutje hete olie (van rode peper)
*  Hand vers gehakte peterselie
*  150 cc visbouillon, mag van blokje of poeder
*  Peper en zout
*  Olijfolie

Fruit de sjalot en knoflook zacht in de olie gaar en bak er dan ook eventjes de tomatenpuree in. Afblussen met de Vermouth en de bouillon. Giet er een scheutje hele olie bij. Als alles goed heet is de goed gewassen schelpdieren erin gooien, eerst de grote  bruine venusschelpen een tot twee minuten. Nu de peterselie erbij en dan de overige venusschelpen en mosselen, tot alle mosselen open zijn. Wat peper en zout erdoor doen. Af en toe alles omroeren. Haal de venusschelpen, zowel de grote als de kleine er direct uit als ze geopend zijn! Hou ze warm. De mosselen mogen wel een à twee minuutjes in het vocht blijven nadat ze geopend zijn.

Kook intussen je pasta in een pan met gezouten water, dat is met 1-2 minuutjes bekeken! Giet de verse pasta bij de mosselen en het mosselvocht en roer alles door elkaar. Direct opdienen met nog een klein beetje verse peterselie erover.
Buon appetito!

Dit recept is 4293 keer bekeken

One thought on “Pappardelle met schelpdieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.