Scampi met paksoi

Heerlijk dit gerecht met stevige Oosterse smaken. Ik heb hier wel een beetje hulp bij van bijvoorbeeld Conimex om het zo lekker te krijgen, maar soms mag dat toch wel? De combinatie van gewokte garnalen met zoetige smaken en daarnaast apart de gebakken paksoi is heerlijk. De neutrale witte rijst verbindt alle smaken!
Dit recept is voor twee personen!

* 250 gram witte rijst
* 1 ui, grof gesnipperd
* 1 rode paprika, in stukjes
* 1 stronk paksoi (ongeveer 350 gram) wassen en overdwars in repen snijden
* 3 plus 2 eetlepels wokolie
* Per persoon 10 flinke scampi uit de diepvries, ontdooid en darmkanaal verwijderd
* 4 schijven ananas uit blik in stukjes
* 6 plus 2 eetlepels Chinese Soja Sesam uit de serie van Conimex woksauzen of van een ander merk

Voor de marinade:
* Flinke scheut olijfolie
* Een teen geperste knoflook
* Wat citroensap
* Beetje peper en zout

Marineer de scampi een uurtje voordat je gaat koken.
Kook de rijst gaar. Ik gebruik soms gewone Surinaamse rijst of basmatirijst, pan water aan de kook met wat zout, 10 minuten koken onder af en toe roeren, afgieten en in de pan laten staan met het deksel erop. Zeker 15 minuten!
Verhit 3 eetlepels wokolie in de wok en roerbak hierin de ui en paprika, zo’n 3 minuutjes. Voeg de garnalen toe en bak ze even tot ze roze zijn, nu de ananasstukjes erbij en 6 eetlepels Soja Sesam woksaus. Als alles goed heet is, even overgieten in een schaal en warm houden.
Veeg de wok schoon, 2 eetlepels wokolie verhitten en snel de paksoi bakken. Na enkele minuten 2 eetlepels Soja Sesam woksaus erdoor roeren. Op bord de witte rijst met daarnaast en half erover de garnalen en daarbij de paksoi.

Smakelijk eten!

Dit recept is 5423 keer bekeken

One thought on “Scampi met paksoi

  1. Beste Marijke,

    het is een openbaring om via de pc een heus kookboek te ontdekken dat bovendien ook nog ontzettend goede recepten bevat. Vaker heb ik naar recepten gekeken maar veelal mankeert hier wel het een en ander aan wanneer je het gaat maken. Bij deze recepten zie je in een oogopslag dat het recepten zijn die door mensen met liefde en passie zijn bereid hier hou ik nu echt van !!! Dankjewel Marijke voor de tip dat ik in jouw boek mocht kijken ik zal hier zeker in de toekomst wat recepten van maken!!!
    Lieve groetjes,

    Henriette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.