Een lekker pastagerecht van fusilli (wokkels) met tonijn uit Italië! En door er heerlijke zoete paprika’s doorheen te mengen krijg je een heerlijke smaak. Je kunt deze pastasalade warm eten, maar ook net zo goed lauwwarm of koud!
* 1 flink blik of 2 kleine blikjes tonijn (op olie)
* 500 gram pastawokkels (fusilli)
* Rode paprika in blokjes
* Gele paprika in blokjes
* Teen knoflook, kern eruit en in hele fijn stukjes
* 2 augurken
* Sjalotje, fijngesnipperd
* Handje fijngesnipperde peterselie
* Nog wat olijfolie extra vergine
* Heel klein scheutje appelazijn
* Peper en zout van de molen
Bak je sjalot en knoflook in wat olie en voeg er de paprikablokjes bij, zodat deze wat kunnen garen, niet te lang, zo mogen best een beetje knapperig blijven. Nu de peterselie erin en daarna de tonijn met wat aanhangende olie, lekker!
Kook intussen de pasta al dente met wat zout. Meng nadat de pasta is afgegoten de ingrediënten uit de pan erdoorheen en ook nog de augurk en een klein beetje appelazijn. Breng alles op smaak met eventueel nog wat olijfolie, peper en zout
Laat nu alle smaken in de pasta trekken totdat deze is afgekoeld. Je zult zien dat na een aantal keren maken je zelf het evenwicht vindt in de hoeveelheden. Smakelijk eten!
Serveertips: Gewoon als klein lunchgerecht op een warme zomerdag lekker op een bordje met wat brood en misschien een klein glaasje droge witte wijn?
TIP: je kunt hier ook de tonijn vervangen door stukjes knakworst of blokjes gekookte ham!