Penne al ragù

Voor je het weet heb je een echt origineel Italiaans pasta op tafel met een
beetje hulp van Barilla.
Hoofdmaaltijd voor 2 personen, voorgerecht voor 3!

* 250 gram rundergehaktPenne-al-ragu
* 350 gram Penne
* Scheut rode wijn
* 1 pot Barilla Basilico fresco (400 ml)
* Handvol versgehakte basilicum
* 1 mooie sjalot
* 1 teen knoflook
* Versgemalen peper en zout
* Klein scheutje Balsamico-azijn (ca 10-12 druppels)
* Wat oude fijngesneden kaas, bijvoorbeeld Parmezaan of een heerlijke Nederlandse oude kaas
* Olijfolie om in te bakken

Snij de sjalot en knoflookteen heel fijn (haal de kern uit de knoflook!). Bak ze zacht in de olie en voeg daarna het gehakt toe en bak het rul. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt, dat smaakt bitter. Als het gehakt gaar is, kruiden met peper en zout naar smaak. Even een scheut rode wijn mee laten sudderen, ca 4 minuutjes. Voeg nu de pot van Barilla toe en de Balsamico-azijn. Laat de saus een kwartier zacht sudderen. Doe er nu een handvol fijngesneden verse basilicumblaadjes bij, dat is de “slagroom op de pudding”.

Intussen heb je in ruim water met wat zout de gedroogde penne al dente gekookt volgens de instructies op de verpakking. Let op: meestal moet penne wat langer koken dan wat er voor staat, proef dus even voordat je de pasta afgiet. Roer penne en saus door elkaar. Opdienen op een mooi bord, lekker is nog een klein scheutje groene olijfolie erover en een handje kaaskruimels.

Buon appetito!

Dit recept is 3058 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.