Penne Primavera

Een pastagerecht om te watertanden, supergezond omdat er allemaal verse groenten inzitten. Men noemt het “penne primavera”, lentepasta, omdat juist dan deze groenten volop verkrijgbaar zijn. Maar als je de ingrediënten kunt krijgen is deze pasta het gehele jaar om te smullen!

* 500 gram penne (die je zelf het lekkerst vindt!)
* Scheut olijfolie Penne-primavera
* 1 rode en 1 gele paprika.
* 1 witte en 1 rode ui
* 1 of 2 courgettes
* 2 tenen knoflook
* Kopje water
* 5 eetl. ketchup
* 1 blikje gepelde tomaten of een flesje tomatensaus
* 1 bouillonblok
* Handje fijngesneden basilicum
* Handje vers gehakte peterselie
* Scheutje Balsamico azijn
* Schepje suiker
* p/z
* Als je wilt kun je er ook fijngesneden champignons in meebakken.

Maak de paprika’s goed schoon en snij ze julienne, dwz in hele dunne reepjes over de lengte. Was de courgettes, snij ze in stukken van ca 6 cm en snij deze stukken ook in dezelfde dunne reepjes. De uien pellen, in de lengte doormidden snijden en overlangs in mooie dunnen schilfers snijden. Knoflook ontdoen van de kern en er hele fijne stukjes van snijden, superfijn.

Zet het water op om de pasta te koken met wat zout. In mooie bakpan de olie verhitten en er op gematigd vuur de ui en knoflook in fruiten. Na enkele minuutjes eerst even de tomatenpuree meebakken, dan de paprika en daarna pas de courgette erbij doen en alles goed doorhusselen. Voeg wat water bij zodat het lekker kan sudderen. Na enkele minuten de tomatensugo uit blik of fles toevoegen, plus de bouillonblok, de suiker en de Balsamico azijn. Eventueel bij kruiden met peper en zout naar smaak.

Let op! Je mag dit alles slechts zolang bakken dat de groentestukjes niet helemaal slap worden. De pasta is intussen gaar. Voeg alles bijeen.
Serveren op diep bord met wat heerlijk Parmezaanse kaas erover.
Buon appetito!!

Dit recept is 2773 keer bekeken

One thought on “Penne Primavera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.