Pittige omelets

Je kunt het een Nederlandse vorm van Foe yong hai noemen, wat milder van smaak, maar daarom niet minder lekker! Dit recept is voor 2 personen.

Voor de omelet:Pittige-omelets
* 5 eieren
* 1 prei
* 150 gr schouderham
* Handje fijngesnipperde bosui
* Handje versgehakte peterselie

Snij de prei en bosui in hele dunne ringen en de schouderham in blokjes van ca. 1/2 cm of in snippers. Doe dat alles met de peterselie in een ruime schaal en hutsel het lekker door elkaar.

Voor de tomatensaus:
* 2 sjalotjes
* 1,5 eetlepel olie
* 2 teentjes knoflook
* 100 gram tomatenpuree
* 50 ml crème fraîche
* Scheutje water
* 250 gr doperwtjes uit de diepvries
* 2 eetl verse gesnipperde basilicum
* zwarte peper, zeezout

De tomatensaus:
Maak de sjalot schoon en snipper deze heel fijn. Haal de kern uit de knoflook en snipper ze superfijn. Bak de sjalot en de knoflook tot deze glazig worden in olie, daarna de tomatenpuree erbij en laat die even lekker meebakken. Even aanlengen met scheutje water en dan de crème fraîche erbij, dan krijg je een mooie gladde saus. Tenslotte de erwtjes erin, ze worden vanzelf gaar en warm in de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en houdt ze warm.

De omelet bakken:
Dan klop je de eieren los, daar de prei, bosui, peterselie en hamstukjes bij en kluts dat eventjes door elkaar. Doe hier wat peper en zout doorheen. Bak een prachtige omelet. Halve omelet op ieder bord, doperwtensaus er over. Opdienen met de gesnipperde verse basilicum. Lekker is een schep witte rijst erbij of wat vers brood.

Dit recept is 3133 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.