Pizza rondjes

Als je aan pizza denkt, dan denk je ook aan pizza deeg. In dit recept gebruik ik echter bladerdeeg i.p.v. pastadeeg en daarmee maak je verrassend lekkere kleine pizzaatjes! Het recept is goed voor ca 20 mini pizza’s!

* 6 plakjes bladerdeeg Pizza-rondjes
* 1 blikje tomatenstukjes
* 10 middelgrote witte champignons
* 1 bol mozzarella
* 2 eetlepels zongedroogde tomaten op olie
* 1 sjalot
* 1 flinke teen knoflook
* Handvol versgesneden basilicum
* 1 dessertlepel Italiaanse kruiden
* ¾ bouillonblok
* Scheutje witte wijn
* Scheut olijfolie
* Wat bloem
* Peper en zout

Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en leg ze op een met wat bloem bestrooide werkplek met de randen in 2 rijden van 3. Terwijl deze plakjes ontdooien snipper je de sjalot en knoflook heel fijn in wat olie en bak deze op laag vuur glazig. Snij intussen de champignons in superdunne schijfjes en bak die mee in de pan met wat peper en zout. Doe er wat wijn bij, de bouillonblok en de heel fijn gesnipperde tomaten op olie. Laat alles enkele minuten smoren. Prak de tomaten uit het blik fijn en doe die ook erbij. Voeg nu de gedroogde kruiden erbij en proef of de saus mooi op smaak is. Hij mag best vol en pittig smaken, niet te zout natuurlijk!Pizza-rondjes2
Strooi nu ook wat bloem over de bovenkant van de plakjes en rol ze met de deegrol uit tot een mooi groot deegvel. Verdeel hierop de saus, niet tot aan de randen, misschien hou je wat over maar dat geeft niet. Verdeel hierover de in fijne plakjes gesneden mozzarella en verdeel er de verse basilicum overheen. Rol nu voorzichtig overlangs de plak tot een rol, dat is niet gemakkelijk, zorg dus dat je velletjes goed aan elkaar vast zitten!Pizza-rondjes3

Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven), anders 220 graden. Zet een ovenschaal klaar met bakpapier erop. Als je de rol klaar hebt snij dan met een scherp mes plakjes er af van ca 1,5 tot 2 cm en leg die plakjes plat op het bakpapier. Je zult wel 2 keer moeten bakken! Bak de pizzaatje’s 20 minuten in de hete oven. Ze zijn warm superlekker, maar ook lauw of afgekoeld smaken deze pizzaatjes verrukkelijk!! Buon appetito!

Dit recept is 1882 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.