Portobello uit de oven

Zeker als je vegetarisch kookt, dan is dit recept een voltreffer. Erg smakelijk en niet moeilijk om te maken. Als voorgerecht een prima binnenkomer die je gasten zeker zullen waarderen! Denk erom dat je hiervoor wel wat oud witbrood bewaard! 

* 4 grote portobello’s
* 10 witte champignons (of een extra portobello)
*
1 dessertlepel verse munt, in fijne stukjes gesneden
*
1 handvol vers gehakte platte peterselie
*
2,5 volle eetlepels geraspte Parmezaan
*
1 teen knoflook, kern eruit en héél fijngehakt
*
3 eetlepels broodkruim
*
Olijfolie extra vergine
*
Peper en zout

Zet je oven maar vast aan op 180 graden. Snij van je witbrood dunne sneetjes, haal de korstjes eraf en snij er met een scherp mes mooie kleine blokjes van. Als het al oud is dan is het brood al wat harder, is het vers, dan kun je het even los op een bord laten drogen.
Haal de stelen uit de portobello’s en hak ze fijn. Borstel de hoed van de portobello’s schoon en leg ze op kop met de binnenkant naar boven in je ovenschotel. Hak de overige paddenstoelen ook in kleine blokjes, doe ze in een schaal. Voeg daarbij de kaas, peterselie en munt, de knoflook en de broodblokjes. Een beetje peper en zout erbij en dan alles goed door elkaar mengen. Verdeel het mengsel over de portobello’s en druk het wat aan zodat het er stevig in zit. Druppel nu de heerlijke olijfolie over het mengsel (zorg dat je niet te weinig giet) en zet de schaal met de portobello’s ca. 20 minuten in de oven. Je ziet wanneer ze goed zijn als ze wat gekrompen zijn en de bovenkant mooi gebruineerd is.
Verdeel wat mooie, liefst gemengde sla op je borden en plaats de gevulde portobello er midden op. Een plaatje en alleen de geur al maakt je er snel aan wilt beginnen!!

 

Dit recept is 2788 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.