Frittata met groentjes

Gebakken ei, maar dan anders…Een frittata is een gevulde omelet die gegaard wordt in de oven. De vulling kan van alles zijn, in dit recept heb ik er van allerlei soorten groene groenten ingestopt. Zelf kun je daar natuurlijk ook mee variëren, kijk gewoon wat je in je koeling hebt liggen, want sperzieboontjes zijn bijvoorbeeld ook heel lekker.
Je kunt er kleine blokjes van snijden voor bij de borrel of een groter stuk, aangekleed met wat sla, tomaat en meer wat je lekker vindt als voorgerechtje. Koud of warm, dat kan ook allebei. Smakelijk!
Ik heb deze frittata gemaakt in een ovenschaal van 20 x 25 cm.

* 8 eieren
* 4 snijbonen
* Handvol doperwtjes (uit de diepvries)
* 1 klein blikje tuinboontjes
* 3 lente-uitjes
* Handvol gehakte peterselie
* 75 gram Parmezaanse kaas
* Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de lente-uitjes in ringetjes en fruit ze even aan in wat olie. Hak de peterselie fijn. Snij met de dunschiller even over de lange zijden van de snijbonen, haal de puntjes eraf en snij ze in ruitjes. De eieren openen in een kom en hierbij alle ingrediënten toevoegen. Alle groenten (vergeet je lente-ui niet), de peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas. Plus peper en zout naar smaak.
Klop alles dooreen en giet dit in je ovenschaal. Strooi de rest van je kaas erover en schuif de schaal in de oven. Kijk en voel maar na ongeveer 30 minuten moet je frittata stevig aanvoelen en een mooi kleurtje hebben. Belangrijk dat je eimengsel gaar is natuurlijk, anders kun je er nooit mooie stukken van snijden.

Dit recept is 2020 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.