Puree van kastanje en knolselder

Een droom van een puree die wel wat meer van je vraagt dan een gewone
aardappelpuree! Maar de smaak die je daarvoor op je bord krijgt is echt
bijzonder, mooi van smaak en niet te machtig, omdat je knolselder gebruikt in
plaats van aardappelen. Weet wel dat je hier gepofte tamme kastanjes gebruikt.
Je kunt gepofte kastanjes ook in een goede supermarkt kant en klaar kopen!
Lekker bij een stukje wild!

* 1 flinke knolselderijPuree-van-kastanje-en-knolselder
* 2 handen vol tamme kastanjes
* Handje versgehakte peterselie
* 1 bekertje crème fraîche 200 cc
* 250 cc bouillon van paddestoelen of tuinkruiden
* Peper en zout
* Nootmuskaat
* Scheutje olijfolie

Nodig: iets om de kastasjes mee te poffen, een pan of houtskoolvuur en een staafmixer. Lukt dat niet koop de kastanjes dan kant en klaar.

Gooi de kastanjes in een emmer koud water. De kastanjes die boven komen drijven zijn niet goed en kunnen meteen worden weggegooid. De andere afdrogen. Maak een snee in elke kastanje. Pof ze gaar. Laat ze afkoelen. Pel ze en hak het kastanjevlees, ontdaan van schil en velletje fijn. Doe alle stukjes in een pan en giet er zoveel hete bouillon bij dat alles net onderstaat. Breng het aan de kook en laat het ca 30 minuten zachtjes koken. Schil intussen de grote knolselder en snij hem in blokjes. Kook ze in een pan met water en zout gaar ca 15 minuten. Afgieten en pureren met de staafmixer. Giet nu de kastanjestukjes in een hoge mixbeker, voeg er de helft van de crème fraîche bij en een half bouillonblokje en mix met de staafmixer alles tot een homogene en zalvige puree.
Voeg beide purees bijeen, nog wat nootmuskaat en olie erbij en alles mixen. Eventueel nog wat cremiger maken met wat crème fraîche.

Dit recept is 4305 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.