Ravioli Smulmama

Pastagerechten zijn altijd lekker, zeker voor de vele liefhebbers daarvan. Maar verse pasta uit de molen met een heerlijke vulling en dito saus, dat is pas echt lekker! Ik heb van gewone Nederlandse tarwebloem met een fijne structuur een mooie pasta gemaakt en met de vulling van spinazie en ricotta wordt het dan een plaatje! Dit recept is voor 4 personen als voorgerecht en voor 2 personen als hoofdgerecht.

Voor het pastadeegRavioli-Smulmama
*
300 gram tarwebloem
* 3 verse eieren
* Snuf zout
Voor de vulling
* 3
00 gram verse bladspinazie
* 150 gram ricotta
* 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
* 1 eetlepel olijfolie
* Peper en zout
Voor de saus
*
4 eetlepels van het groentennat
* 4 eetlepels mooie olijfolie
* Peper en zout naar smaak
Extra: nog wat geraspte Parmezaanse kaas en als garnering enkele blaadjes salie.

Maak van de bloem een berg met een kuiltje, breek hierin de eieren en doe er wat zout bij. Nu komt het moeilijkste werk want je moet van wat voor je ligt een homogene bloembal kneden. Dat duurt wel een 10tal minuutjes! Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koeling. Maak nu de vulling door de gewassen spinazie in een klein laagje water met wat zout te laten slinken. Laat de spinazie uitlekken en vang het kookvocht op. Dit wordt onderdeel van de saus! Snij de spinazie wat fijner en meng het ment de ricotta en de kaas. Breng het op smaak met de olijfolie en nog wat peper en zout naar smaak.
Meng voor de saus het kookvocht met de olijfolie en doe er wat peper en zout bij. Maak nu met pastamachine mooie dunne pastavellen. Druk er rondjes uit, met een doorsnee van minstens 10 centimeter. Leg op een rondje wat van de vulling, bevochtig de rand met water en druk er een ander rondje op. Haal de lucht eruit door de randen plat te drukken.
Kook de ravioli 5-6 minuten in water met wat zout en doen ze direct op in een voorverwarmd bord. Giet er wat saus over en geraspte kaas en salieblaadjes.
Smakelijk eten!

Dit recept is 2951 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.