Witte wijnsaus bij de vis

Deze saus wordt gegeten bij witvis, dus de vis die je in het vocht van dit recept pocheert kan bijvoorbeeld zijn: alle baars soorten zoals zeebaars, nijlbaars, roodbaars maar ook kabeljauw, schol of zoetwater witvis. Het delicate visvlees wordt in het vocht gepocheerd en geeft zo ook zijn smaak af aan de saus. Het bereiden van de saus vraagt wel je aandacht, vooral goed opletten bij het verwerken van de eidooiers!
Dit recept is voor 2 personen.

* 4 mooie visfiletsDorade-met-wijnsaus
*
2 dl. droge witte wijn
*
1 dl. water
*
3/4 tablet visbouillon of kruidenbouillon
*
3 eidooiers
*
25 gram koude boter
*
Handvol fijngehakte peterselie
*
Zout en witte peper naar smaak

Vul een pan met de wijn, het water en de kruidenbouillontablet en breng dit aan de kook. Hierin pocheer je de visfilets enkele minuten. Leg de vis hierna in een voorverwarmde schaal en dek dit af met folie.
Meet van het pocheervocht 2 dl in een maatbeker. Neem een RVS of emaille schaal en klop hierin de eidooiers een beetje los. Zet deze schaal in een ruime pan met heet, bijna kokend water en mix de dooiers met een staafmixer au bain-marie warm. Zorg vooral dat het niet te heet wordt, want dan .krijg je een ei-omelet!! Nu scheutje voor scheutje voorzichtig het visvocht toevoegen. Blijf mixen tot de saus gebonden is. Nu van het vuur af een voor een klontjes boter erdoor kloppen, de peterselie erdoor en dan is de vissaus gereed om op te dienen bij de mooie filets.
Je kunt er ook voor kiezen om de peterselie als garnering over het gerecht te strooien.

 

Dit recept is 3742 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.