Rijstsalade met zalm

Zo vaak houd je een portie rijst over van de vorige dag. Daarmee kun je de heerlijkste koude salades maken. Dit keer met gerookte zalm en nog wat dingen die ik in huis had. Je kunt altijd zelf variëren maar zorg wel voor balans in de smaken. Deze salade is in ieder geval erg lekker!
Dit recept is voor een lunchsalade voor 2 personen.

* 1 schaaltje witte rijst (eerder al gekookt)
* 1 pakje gerookte zalm 100-150 gram, de zalmplakken in stukjes snijden of
trekken
*
Flinke handvol kort gekookte sperziebonen in kleine stukjes gesneden
*
Handje gehakte platte peterselie
*
1 flinke stengel sla-ui in snippers
*
½ zoetzure appel geraspt in grove snippers
*
3 tomaten op olie in stukjes
*
1 eetlepel olijfolie
*
2 eetlepels olie van de tomaten op olie
*
Peper en zout
*
Wat sla en tomaat als garnering 

Meng alle heerlijkheden door de rijst en breng de rijst op smaak met peper en zout. Laat hem even staan in de koelkast en leg de salade op een bedje van sla.
Als garnering wat tomaat, mmm. Heerlijk!

Dit recept is 503 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.