Spaghetti met schelpen

Pasta met vis, een supercombi! In deze pasta, spaghetti, heb ik diverse soorten schelpdieren verwerkt. Grote en kleine vongole (venusschelpen of kokkels) en lekkere mosselen. Dit recept is voor 2 personen.
Geniet ervan!

* Handvol mosselen
*
Handvol kleine vongole
*
Handvol grote vongole
*
Als je eraan kunt komen dan wat palourde of amande (grote schelpen)
*
1 sjalot
*
2 tenen knoflook
*
Handvol peterselie
*
Kopje droge witte wijn
*
250 gram spaghetti
*
Flinke scheut olijfolie
*
1 eetlepel boter
*
Een kneepje citroensap
* Z
out en peper van de molen

Was en spoel de schelpen heel goed. Ik was ze graag in water waarin flink wat zout is opgelost.
Daar gaat het zand het beste van uit de schelpen. Hoewel, tegenwoordig zijn de schelpen erg goed schoon als je ze koopt. Was en hak de peterselie fijn. Ook de sjalot en knoflook fijnsnijden.
Giet de wijn in een pan en breng daarin de grootste schelpen aan de kook. Voeg na enkele minuten ook alle andere schelpen erbij en laat ze koken toe ze opengaan. Haal nu steeds de geopende schelpen direct uit de pan en laat ze rusten in een schaal. Zeef het vocht even in een schaaltje.
Breng een grote pan water met zout aan de kook voor de spaghetti.
Giet een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot, de knoflook en 2/3 van de peterselie. Als dit na enkele minuten mooi gaar is, giet dan het gezeefde vocht van de schelpen erbij en laat dit vocht inkoken tot 1/3. Kook de spaghetti nu beetgaar al dente, afgieten. Intussen haal je de visjes uit de schelpen. Als het vocht voldoende is ingekookt dan haal je de pan van het vuur, de schelpdiertjes gaan erin om op te warmen, een kneepje citroen en wat peper en zout naar smaak erdoor. Dit meng je nu door de spaghetti. Opdienen en nog wat verse peterselie erover en wat olijfolie.
Mmmmm dat is me toch lekker!!!!!

Dit recept is 2678 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.