Risotto met venkel en garnaaltjes

Jammie (!) wat een smaken zitten er in deze héérlijke risotto! Gemakkelijk te maken volgens het beproefde recept en smullen maar! Let op, blijf altijd bij je risotto als je die bereidt! Dit recept is voor 2 personen!

* 230 gram Carnaroli risottokorrels
* 1 sjalot, fijngesnipperd
* 1 flinke knoflookteen, fijngesnipperd
* 3-4 eetlepels olijfolie
* Glaasje droge witte wijn
* 150 gram Hollandse gekookte garnaaltjes
* 1/2  grote of een kleine venkelknol, liefst ook nog met wat groen eraan
* ca 1 liter hete groentebouillon
* Peper en zout naar smaak
* Wat geraspte Parmezaanse kaas

Maak de venkel schoon en snij hem in mooie dunne schijfjes. Bewaar het eventuele venkelgroen voor de garnering. Fruit de sjalot en knoflook in de olie goudgeel. Roer nu de rijst er doorheen zodat de rijst een mooi oliejasje krijgt. Blus af met de wijn en laat die even inkoken.
Nu steeds wat bouillon erbij gieten en in laten koken, ongeveer 10 minuutjes. Voeg dan de venkel erbij en ga door met het garen van de rijst en nu ook de venkel. Na weer ca 10 minuutjes proeven of de rijst al dente is, dan 4/5 van de garnalen erdoor roeren. Breng de risotto eventueel verder op smaak met peper en zout.
Ben je tevreden, dan de risotto opdienen, garneren met de rest van de garnaaltjes en wat venkelgroen en als je het lekker vindt nog wat Parmezaanse kaas naar keuze!
Buon appetito!

Tip:
Met 10-14 grote verse gepelde tijgergarnalen kun je deze risotto ook superlekker klaarmaken. Pel de garnalen en haal de darm eruit. Snij ze in 3-4 stukjes en marineer deze stukjes in wat olijfolie, wat druppeltjes citroen, knoflook, peper en zout.

Voeg deze verse garnaalstukjes enkele minuutjes voordat je rijst al dente is toe aan de risotto, zodat alles op dezelfde tijd gaar en klaar is. Als je wat groen van de venkel hebt, dan kun je daar je risotto mee garneren. Héérlijk!

 

 

Dit recept is 1011 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.