Cake van Smulmama

Een cake met een krokant korstje, dat is pas lekker. Eenvoudig te maken met zelfrijzend bakmeel, boter, suiker en eitjes. En het wordt heel lekker met een scheutje citroensap erdoor. Ik gebruik een keukenmachine om te mixen, maar je kunt natuurlijk ook met de garde erop los slaan! Met dank aan Laura voor haar tips en tricks.

* 5 eieren (op kamertemperatuur)
* 250 gram zachte boter
* 250 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
* 250 gram suiker
* Rasp van 1 theelepel citroenschil (of sinaasappelschil ook lekker)
* Cakeblik 28 cm.

Vet je cakeblik in met boter of gebruik een bakspray en verwarm je oven voor op 180 graden. Klop de zachte boter samen met de suiker tot een gladde massa. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en klop het ei er steeds door voordat je het volgende ei toe voegt. Mix als laatste het gezeefde zelfrijzende bakmeel toe samen met de citroenrasp en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in het bakblik en zet in het midden van de oven op een rooster.
Bak de cake in ongeveer 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, anders de baktijd steeds met 5 minuten verlengen tot de cake gaar is.
Stort de gare cake op een taartrooster en laat verder afkoelen voordat je de cake aansnijdt.

CAKE BEWAREN

Een cake bewaar je dus buiten de koelkast, als je hem in de koelkast bewaart droogt hij uit. Verpak hem in aluminiumfolie en laat hem gewoon op het aanrecht staan of zet hem in een kastje. Dan blijft hij zeker een week goed. Gebruik je liever geen aluminium folie? Dan kun je de cake ook (in plakjes) in een trommel bewaren.

CAKE INVRIEZEN

Een cake invriezen is ook geen probleem. Wikkel hem goed in met folie en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo kan er geen lucht of vocht bij komen. De cake kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.

Dit recept is 723 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.