Risotto rijstsalade

Toch wel anders, een rijstsalade gemaakt van aangeklede risotto. Heerlijke smaak, echt waar. We kregen hem als voorgerecht in een osteria aan het Lago Maggiore waar je voor € 11,00 een heerlijk menu kunt krijgen.

* Een soepkop risottorijst, bijv. Carnaroli
*
1 courgette, in stukjes
*
1 rode paprika, in stukjes
*
15 zwarte olijven in schijfjes
*
150 gram tonijn op olie
*
Handje verse muntblaadjes, in stukjes gescheurd
*
P/Z
*
Olijfolie 

Maak de risotto klaar in wat olie en groentebouillon. Breng hem op smaak met wat peper en zout en laat hem afkoelen. In wat olie de groenten rustig gaarbakken, niet té! Dan de olijfjes erbij en de tonijn in stukken. De rijst erin en alles lekker laten mengen, tenslotte op het einde de mint erdoor.
Op smaak maken met peper en zout als het nodig is.

Smakelijk!

 

Dit recept is 1971 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.