Spaghetti met zeevruchten en erwtjes

Oh wat is dit toch superlekker als je houdt van spaghetti en schelpjes, in dit geval mosselen en kokkels, deze laatste noem je in het Italiaans: vongole. Doe er voor de smaak tomaatjes en erwtjes bij en succes is verzekerd!
Dit recept is als voorgerecht voor 4 personen en als hoofdgerecht voor 3 personen.

* 400 gram dunne spaghetti, bijvoorbeeld Barilla nr. 3
*
700 gram mosselen en kokkels, half om half, heb je alleen mosselen dan ook goed natuurlijk!
*
150 gram diepvrieserwtjes
*
15 kerstomaatjes in stukjes
*
Scheut olijfolie extra vergine
*
Scheutje droge witte wijn
*
Handvol fijngehakte platte peterselie
*
2 tenen knoflook
*
1 rode peper in ringetjes
*
Peper en zout 

Zet de schelpen minstens een uur in zout water en hussel ze af en toe flink door elkaar. Spoel ze daarna 3 keer goed af in koud schoon water en laat ze uitlekken in de vergiet. Nu moet al het zand eruit zijn!
Giet wat olie in de pan en bak hierin op hoog vuur de schelpdieren, voeg na een minuutje de geperste knoflook en de peperringetjes erbij en na weer een minuut een scheutje witte wijn. Laat met het deksel erop de schelpen opengaan, vis de geopende schelpen eruit en doe ze in een schaal. Zeef het vocht en zet het weer op het vuur, laat het tot tweederde inkoken. Haal uit het gezeefde de rode ringetjes en voeg die weer bij het vocht. Nu hierin de tomaatjes en erwtjes verwarmen.
Intussen heb je in een ruime pan met zout water de spaghetti al dente gekookt en afgegoten. Voeg de spaghetti in de pan bij de saus, doe er tweederde van de peterselie bij en de schelpdieren en breng het op smaak met peper en zout. Goed door elkaar roeren.
Verdeel de spaghetti over de borden en giet er nog wat mooie olijfolie overheen en wat peterselie.

Buon appetito!

 

Dit recept is 196 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.