Deze tapenade heb ik geleerd van een van de allereerste chef ’s waar ik lessen bij heb gevolgd, Rob Beernink. Hiermee wordt elk stukje brood een feest!
* Halve aubergine
* 2 tenen knoflook, kern eruit
* Stukje rode peper (of iets anders pittigs), bijvoorbeeld chili-olie
* Verse tuinkruiden zoals: peterselie, basilicum, dragon
* Beetje peper en zout van de molen
* 1 eetlepel citroensap
* Een lekker scheutje olijfolie extra vergine naar behoefte
Snij de aubergine in stukjes en fruit die eventjes met de knoflook en de kruiden in olijfolie. Laat dit afkoelen. Vul een mengbeker met de ingrediënten en meng alles flink met de staafmixer. Voeg nu ook de olie toe. Als je de kaviaar te dik vindt nog wat olie erbij doen.
Serveertips: Heerlijk als “dip”saus bij zelfgebakken brood als voorafje van je diner. Vooral dat platte Italiaanse brood met zout en rosmarijn erop smaakt er verrukkelijk bij!