Rode portsaus

Deze saus heb ik gemaakt bij prachtig rosé gebakken dunne lamsfiletjes. Daarbij heb ik een selderij-aardappelpuree geserveerd en spruitjes. Voor de frisse toets heb ik er bleekselderij salade bij gemaakt met daarin dadels.

* 300 cc rode port
* wat takjes tijm
* 2 tenen knoflook, kern eruit en fijnhakken
* 220 ml gevogeltefond
* 1 eetlepel cranberrycompote
* Wat klontjes koude roomboter

Giet de port, de gevogeltefond, de tijm en de fijngehakte knoflook in een pan en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat dit alles in trekken tot 1/3 van het volume. Voeg nu de cranberrycompote toe en zeef als deze is goed is doorgeroerd de saus.

Breng de saus vlak voor het opdienen weer op temperatuur en roer er dan pas de klontjes boter doorheen.

Dit recept is 4768 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.