Rode kool mama

Het originele recept van mijn moeder, dus écht heerlijke rode kool!!!
(voor 8 personen)

* ruim 2 kilo rode kool, die je zelf nog moet snijden (veel lekkerder!)
* 6 tot 8 goudrenetten, ligt eraan hoe groot ze zijn Rode-kool-mama
* grote ui
* wat zout, peper, nootmuskaat, laurierpoeder of 3 blaadjes laurier
* flinke theelepel mosterd
* ca 25 gram boter
* maggischeutje
* ca 25 gram suiker
* flinke scheut azijn

Van de kool de buitenste bladeren afhalen, de kool in vieren delen, het harde kernstukje eruit snijden en nu mooie dunne sliertjes van rode kool eraf snijden. Liefst met de hand, vroeger hadden ze geen keukenmachine en het is ook zo klaar! De kool wassen. De appels schillen in in vieren delen. Ui pellen en fijnsnijden.

De kool met aanhangend water in de pan doen en er de appels en uisnippers bijdoen. Nu de overige ingrediënten toevoegen.
Voor de smaak moet je nooit in eerste instantie van de kruiden en specerijen er teveel indoen, beter later wat toevoegen!
Goed doorroeren! Alles aan de kook brengen en daarna op laag vuur ca 1 uur laten stoven. Af en toe alles nogmaals goed doorroeren. De rode kool is klaar en als het goed is moet het een wat zoete en toch niet te flauwe maar pittige smaak hebben, dan is ie zoals mijn moeder hem altijd maakte !!!

Is de smaak te flauw doe er dan nog wat azijn en suiker bij, wat peper en zout of een scheutje Maggi extra. Ik geef er gekookte aardappelen bij met gehaktballen en jus of overheerlijke hachee van oma. Smakelijk eten!

Dit recept is 2264 keer bekeken

Één reactie op “Rode kool mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.