Rode kool Smulmama

Echtwaar, zalige rode kool en….klaar in 30 minuutjes!

* Klein rood kooltje Rode-kool-Smulmama
* 1 grote ui
* 1 teen knoflook
* 1 eetlepel Aceto Balsamico
* Peper en zout naar smaak
* Scheutje maggi
* 3 mooie zoetzure appels
* Olijfolie om in te bakken
* 2 laurierbladeren of wat laurierpoeder
* 1 eetlepel suiker
* Scheutje azijn
* 1 theelepel mosterd
* Wat nootmuskaat

Snij ui en knoflook fijn, snij het kooltje in mooie dunne slierten en was deze. Laat de kool goed uitlekken. Schil de appels en deel ze in vieren. Snij van elk part schijfjes. Fruit ui en knoflook even in de pan met wat olie. Zet het vuur even hoog en roerbak de kool lekker door de olie. Voeg er nu de appels bij en roer ongeveer 5 minuutjes steeds door de pan om kool en appels goed te garen.
Nu de rest erbij: de maggi, laurierbladeren, suiker, azijn, mosterd en de nootmuskaat, peper en zout. Nooit direct teveel erbij doen, liever later nog wat meer op smaak brengen.
De lekkere zoete rodekool smaak komt vooral door de suiker, azijn, aceta en mosterd. Na ca. een half uurtje is de kool beetgaar en als het goed is zalig van smaak.

Let op: rodekool maken vraagt ook een beetje gevoel van de kok, dus echt een uitdaging!!!

Dit recept is 1954 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.